Mies tuli kotiin, ja "juhlan" kunniaksi mentiin koko perheen voimin ostamaan herkkuruokia viikonlopuksi. Miehen poissaollessa en viitsinyt laittaa ruokaa itselleni juurikaan. Mummolassa tein koko porukalle kyllä ja yksille vieraille viikolla. Nyt sitten mies hemmottelee meitä vasikalla ja sen sellaisella.

Vauva maistoi ensi kertaa kalaa ja tykkäsi. Hän syö minun mielestäni tosi paljon noin ylipäätään. Bataattia, perunaa ja porkkanaa kera lihan tai kalan menee kovasti. Luumu ja päärynä ovat suosikkeja myös, ja kaurapuuroa menee koko lautasellinen aamuin illoin. Terästän puuroa välillä luumu- tai päärynäsilmällä, pari kertaa laitoin vadelmaakin. Hyvin maistuu. Siis näitä kaikkia toki ilman sokeria.

Vauvalla meni joitakin tunteja, ennen kuin hän hymyili isälleen viikon poissaolon jälkeen. Aika varautunut ilme oli pitkään kasvoilla. Nyt ne viihtyvät taas yhdessä, ja vauva kikattelee isän kanssa peuhatessa. Olipa kiva saada rakas mies kotiin. On niin kotoista ja rentoa.

Viime yö meni ihan siedettävästi vauvankin kanssa, vaikka hän heräili puolen yön jälkeen kahden tunnin välein. Ja yritti nousta jo viideltä ylös. Kieltäydyin sitkeästi, otin vain viereeni ja imetin sekä päätin itse nukkua. Lopulta nukuttiin vierekkäin melkein kahdeksaan asti. Huh.