Mökkireissusta selvittiin. Tuli selväksi, että vauvamme ei viihdy makuukaukalossa ollenkaan, ellei satu nukkumaan sikeästi. Herättyään hän huutaa kaukalossa kuin palosireeni, pää tulipunaisena. Ja kun ei auton liikkeellä ollessa voi imettääkään...

Pysähdyimme matkalla pariin kertaan imetystauoille. Paluureissulla kävimme kahvilla ja otin lapsen rintareppuun, hän nukahti siihen ja saatoin laittaa hänet sitten takaisin makuuasentoon kaukaloonsa. Pitänee ostaa pikimmiten turvakaukalo, jossa lapsi on puoli-istuvassa asennossa. Silloin voimme pitää nukkuvan lapsen makuukaukalossa ja siirtää hänet heräämisen jälkeen turvakaukaloon. Huh, huh. Kysymys on kuitenkin lapsen hyvinvoinnista: noin pieni ei saisi olla pitkää aikaa (paljoakaan yli puolta tuntia) vielä turvaistuimessa, koska asento on niin lähellä istuvaa. Kyllä se vähän ihmetyttää, koska toisaalta rintarepussa lasta saa pitää, ja onhan siinäkin jonkinlainen puoli-istuva asento.

Maalla sulottaremme sai joitakin silmittömän raivon puuskia. En tosiaankaan osaa vielä tunnistaa, mistä silloin on kysymys. Ehkä nälän ja väsymyksen yhdistelmästä, jolloin ei malttia riitä tissin imemiseen, vaan hermo menee jos nänni ei heti osu täydellisesti suuhun tms. Tytär hylkii ajoittain rintaa, vaikka selvästi haluaisikin imeä sitä. Maitoa multa tulee valtoimenaan, joten ainakaan kyse ei ole ravinnon puutteesta. On mulla vielä opettelemista lapsen tarpeiden tunnistajana. 

Nelikymppisenä äidiksi ensi kertaa tuleminen on varmasti aika omanlaistaan. Mulle se tarkoittaa sitä, että olen valmis omistautumaan nyt tälle kotielämälle, lapselle, yhdessäololle ja perheen hyvinvoinnille. Toisaalta olen tottunut omaan aikaan ja omaan tahtiin elämiseen. Haastavinta on taju siitä, että tällä hetkellä mulla on hyvin vähän tilaisuuksia olla ihan yksikseni. Oman erillisyyden tarve on kuitenkin olemassa ihan niin kuin ennenkin. Olenkin pyytänyt miestäni päästämään minut esim. nukkumaan silloin tällöin tunniksi pariksi ihan yksin, ilman häntä tai vauvaa. Hänen ei ole ihan helppo ymmärtää sitä, sillä hän nukkuu perhepedissä ihan hyvin. Minusta tuntuu tukalalta nukkua koko ajan vauva kainalossa. Se on tavattoman kätevää imettämisen kannalta, myönnetään.