No niin, mummon luona oli kivaa, vaikka rytmit menivät sekaisin ja kotiin tultiin pää pyörällä, entistä väsyneempinä. Siis sekä minä että vauva.

Mummo nimittäin on niin kovin avulias ja hanakka, että yölläkin hän rupesi laulelemaan vauvalle, kun vauva heräsi milloin mihinkin. Tänä aamuna piti mennä väliin, kun mummo keitteli viiden aikaan aamulla vauvalleni puuroa. Hohhoijaa, otin beibin kainaloon ja pani tissin suuhun ja nukuttiin molemmat yli kahdeksaan.

En kuitenkaan sanonut pahaa sanaa avuliaalle mummolle, vaan pidin mölyt mahassa. Toivottavasti ensi yönä nukumme, ja toivottavasti vauva ei herää viideltä aamulla. Olemme nimittäin nyt kotona ja vielä kahdestaan.

Mummo oli kyllä tavattoman suloinen ja vauva tykkää siitä hirveästi. Mummo syötti ja vaihtoi vaippoja, jaksoi leikkiäkin vauvan kanssa. Eli mulla oli sitten päiväsaikaan aika letkeää, luin hiukan lehteäkin ja sen sellaista.

Viikonloppu edessä, pitäisi siivoilla ennen kuin mies palaa kotiin. Ihanaa, että meillä on miehen kanssa niin samanlaiset tavat hoitaa lasta, ja ennen muuta samanlaiset periaatteet, noin suurin piirtein.