Nautin taas imetyksestä "täysin rinnoin", kun en enää pelkää maidon loppumista. Ikävä kyllä lypsäminen ei suju edelleenkään hyvin, eli ei tule riittävästi maitoa. Olen päättänyt suvaita tuttelipakkauksia kaapissa hoitajien varalta. Yritän tietenkin lypsää ensisijaisesti, mutta pulaa emme aio joutua. Meidän vauva tuntuu huolivan tuttipullon mitä erilaisimmista tuteista juoden, mutta tavallista tuttia hän ei huoli, vaikka ollaan yritetty kolme kuukautta sitä tarjoilla.

Imettäminen on mukavaa ajanvietettä lapsen lähellä, ei tarvitse kanniskella koko ajan, vaan voi makoilla lapsen kanssa, ja lapsi nauttii melko varmasti koko ajan. Lueskelin taas eilen imetys.fi-sivustojen keskusteluja. Monella on ongelma mm. siinä, että lapsi ei suostu imemään kuin kotisängyllä maaten. Meilläkin on havaittu keskittymisongelmia esim. sylissä imetettäessä tai imetystyynyllä imetettäessä, mutta liikkuvaisen elämäntavan vuoksi vauvalle tarjotaan tissiä auton takapenkillä, puistonpenkillä, marketin penkeillä, tavaratalojen vessoissa ja vauvanhoitohuoneissa, eilen viimeksi poliisilaitoksella vuoroa jonottaessa. Totta kai vauva syö kevyemmin sellaisissa olosuhteissa, mutta saa ainakin pahimpaan kiukkunälkäänsä "murua rinnan alle".

Viime viikolla vauva ei meinannut millään tyyntyä uneen eikä suostunut rintaan koskemaan, huusi vain kuin syötävä toista tuntia. Mieheni halusi kokeilla antaa tuttelia huudon lomassa. Onnistui, ja minä tulin kamalann mustasukkaiseksi: mitä! huolii tuttelia muttei hyvää äidinmaitoa. No, imetys jatkui puolen desin tuttelin  jälkeen normaalisti, eikä lapselle tullut luullakseni traumoja eikä muutakaan vahinkoa tästä epäortodoksisesta kokeilusta.