Meillä syödään purkkiruokia silloin tällöin. Lapsi syö niitä halulla, vaikka minä olin aluksi täysin vastaan niitä. Teen suurimman osan ruoasta itse, mutta esim. tänään kun käytiin kahvilassa, kipaisin jonkun lihariisihommelin kaupasta lapselle. Onhan se kätevää, kun voi kahvilassa lämmittää sen ja syöttää. ´

Löysin kirpparilta joku aika sitten sellaisen NÄPSÄ-ruokamyllyn, joka on kyllä todella hyvä lapsen ruoan mössäämiseen. Sillä saa lihasta lähtien kaiken sopivan pieneksi hampaattomalle asiakkaalle..  Netistä voi sellaisen myllyn löytää googlaamalla. Niitä ei kai tällä hetkellä ole kaupoissa. Se on siis pieni, helppo puhdistaa ja halpakin, ihan käsikäyttöinen. Siitä voi suoraan syöttää lasta. Olen jauhanut siinä hedelmiä ja marjojakin, joten ei tarvitse turvautua pelkkiin purkkijuttuihin tai banaaniinkaan.

Eli ei meillä purkista koko ajan syödä. Lähinnä purkkiruoka on hätävara, kun reissataan tai kun lapsi viedään hetkeksi hoitoon. Tänään valmistin ison kasan muonaa höyryttämällä bataattia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa sekä keittämällä jauhelihaa. Koko satsin myllysin tehosekoittimessa ja pakastin päivän satsia lukuun ottamatta. Ikävä kyllä se ei hirveän hyvin maistunut, ehkäpä huomenna paremmin.

Ai niin, meillä pitää varoa banaanin ja perunan liikasyöntiä, koska ne kovettavat vauvan vatsaa. Sen vuoksi olen ruvennut käyttämään bataattia sekä kerran pari riisiäkin.

7-kuukautinen vauvamme oppi eilen konttaamaan! Tuli kyynel silmäkulmaan, kun se tuntui niin järisyttävän hienolta. Olihan hän toki ryöminyt jo pitkään, mutta tämä konttaaminen tuntui niin mullistavalta ja ison tytön eleeltä. Huh.

No, pikkuinenhan hän on, vielä pitkään. Hän juttelee kovasti meidän kanssamme, syö tosi paljon, meuhkaa ja mesoaa, saunookin kanssamme, kasvaa ja kommunikoi. Miten paljon iloa vauva meille nyt tuottaakaan! Tämä vaihe on antoisa; raskasta on lähinnä yövalvominen, muuten tuntuu, että useimmat alkuhankaluudet ovat aika tavalla helpottaneet.

Koska vauva syö niin mielellään, hän on myös lihonut. Kuukaudessa kilon verran, mikä on aika paljon. Minua sattuu niskaan, hartioihin, käsiin ja erityisesti vasempaan lapaan ihan tavattomasti tuo lapsen kanniskelu. Ei meinaa paikat kestää. Viime yönä jouduin ottamaan särkylääkettä saadakseni unen päästä kiinni.