Tunnen olevani maailman hitain ihminen! Koti on yhä kesken: lapsi, älä vielä synny, please!

Viikko kului toipilaana, pieniä puuhia tehdessä. Olen pessyt kymmeniä koneellisia pyykkiä, mutta vieläkin vauvan vaatteet on pesemättä. Ja muiden paitsi miehen mielestä ne pitää ennen ekaa käyttöä pestä. Olenko väärässä?

Sairaalalaukku on yllättävää kyllä jo pakattu. Vauvan tarvikkeita ei vielä, mutta omani laitoin viime viikolla kassiin, koska olo oli yhtäkkiä "sellainen". Eilen supisteli ensimmäistä kertaa tavalla, joka ehkä ennakoi tulevaa, ei kuitenkaan mitään suurempaa tai kivuliaampaa.

Vauvalle sairaalaan mukaan, mitä? Vaippoja? Bodeja, joku potkupuku kenties? Harsoja? Häh? Ei aavistustakaan, mitä pitää ehdottomasti olla. Kaipa sairaalasta jotain saa sieltäkin?

Turvakaukalo odottaa nyt autossa (vuokrattu makuumalli), hoitoalustan pehmuste ostettu, kohtuamme hankittu. Jotain sentään mekin saadaan aikaiseksi. Tajusin pari päivää sitten, että jos lastenvaunut ostaa uutena, ne pitää TILATA, ja toimitusaika voi olla 6-8 viikkoa. Ei paljon naurata, lapsi voi syntyä milloin vain, laskettuun aikaankin enää pari viikkoa.

No, olemme kääntäneet täysin kelkkamme niistä BRIOn vaunuista toiseen suuntaan. Nimittäin ihailemani Brio Happy -vaunut eivät mahdu meidän hissiin. Löysimme sen sijaan vielä hintavammat Bugaboot, jotka ovat höyhenenkevyet ja taittuvat hyvinkin pieneksi. Tänään selvinnee, tuleeko meistä Bugaboo-vaunujen onnellisia työntäjiä. Briot vaikuttavat Bugaboihin verrattuna taisteluvaunuilta. Ja meidän pikkuinen lapsemme syntyy kesän kynnyksellä, eikä ainakaan koppavaiheessa tarvitse mitään panssarivaunuja. Kai.

Täytyy sanoa, että epävarmuus on aika usein läsnä, olenhan täysin kokematon lapsiasioissa, ja toisaalta myöskin pikku hiljaa erittäin kyllästetty hyvillä neuvoilla. Alan kohta melkein kyllästyä siihen, että KAIKKI synnyttäneet äidit kertaavat minulle raskaus-, synnytys- ja lastenhoitokokemuksensa juurta jaksain. Varsinkin jos se tapahtuu puhelimessa ja soittaja olen minä, alkaa tuntua hieman... kalliilta.

Kyllä kyllä, hyvät neuvot ovat aina tarpeen, ja uusia vinkkejä tuleekin silloin tällöin.

Parisuhde voi juuri nyt hyvin, sisältäen ihanaa seksiä. Lapsen tulosta puhutaan tiheästi, ja olo on sikäli aika vapautunut. Synnytyspelot käyvät luonani aalloittain, mutta joka päivä kun saan vähän lisää voimia noroviruksen jälkeen, olen hieman rohkeampi ja luottavaisempi.