Tyttäremme on nauttinut ensimmäisestä hoitokerrastaan: eilen hänen tätinsä hoiti häntä, kun me vanhemmat kävimme kahden ja puolen tunnin verran "ulkoilemassa" kahdestaan. Tekipä hyvää olla puolison kanssa kahdestaan kaupungilla syömässä. Puhuttiin ja nautittiin ruuasta ihan rauhassa. Vaikka retkemme kesti vain lyhyen aikaa, se virkisti ja antoi luottamusta tulevaisuuteen: tästä pestistä on mahdollista selvitä.

Täti piti vauvasta hyvää huolta, ulkoili ja seurusteli hänen kanssaan. Ruokkia ei tarvinnut, sillä nälkä ei ehtinyt tyttöä yllättää. Olin lypsänyt rintamaitoa pulloon tietenkin kaiken varalle.

Tarkoitus olisi, että varaisimme silloin tällöin muutaman tunnin ihan vain toisillemme, mieheni ja minä. Muuten parisuhde kärsii, siitä olen ihan varma. Se joutuu jo kovalle koetukselle tässä pikkuvauvavaiheessa joka tapauksessa, ja jos ei yhtään päivitä tuntemuksiaan aikuisten kesken, niin luulenpa, että vanhempien elämät erkaantuvat helposti. Saammehan me toki "omaa" aikaa vuorottelemalla keskenämme lapsenhoidossa, mutta se ei riitä parisuhteen ylläpidoksi, uskon.

Parhaillaan mieheni on ulkoilemassa vauvan ja vaunujen kanssa, jotta minä saan hetken hoitaa omia hommiani, kyllä sekin piristää kummasti. Tärkein piristys on kuitenkin vahdinvaihto aamuisin: mieheni ottaa vauvan varhain aamulla tunniksi pariksi hoteisiinsa, ja minä jään yksin nukkumaan. Sillä saan yövalvomisia kompensoitua ja kaikki voimme taas paremmin. Suosittelen!

Kuluneella viikolla olemme ottaneet haltuun kaupunkia vauvan ja vaunujen kera. Olen löytänyt muutaman paikan, joissa voi/saa imettää ja vaihtaa vaippoja, kivoja kävelyreittejä ja vaunuille sopivia hissejä. Olemme käyneet vauvan kanssa ravintolassa syömässä pariinkin otteeseen, ja hyvin meni, vaikka itkuakin tuli.

Imetystä voi harrastaa ainakin Hakaniemen hallin toisen kerroksen kahvilassa oikein luvan kanssa, useimmille tutussa Sanomatalon Wayne's Coffeessa ja Taivallahden leikkipuistotalossa. Siellä vaihtelin myös vaippoja, vaikka tarkoitukseen varattu vessa olikin epäsiisti. Kerran imetin yhden apteekin takahuoneessa, kun vauva alkoi huutaa hankalassa paikassa. Menin vain saman tien apteekkiin ja pyysin saada imettää jossakin. Järjestivät ystävällisesti ja nopeasti tilan siihen. Toki asioin sen jälkeen kyseisessä apteekissa, joten olin oikea asiakas enkä vain tullut imettämään.

Ensimmäinen ratikkareissukin on tehty kahden vauvan ja vaunujen kanssa. Ei ollut edes matalalattiaratikka, joten tarvitsin nostoapua molempiin suuntiin. En ole nimittäin vielä opetellut nostamaan vaunuja ratikkaan yksin. Mennessä laitapuolen kaveri tarjosi auliisti apuaan (vastaanotin ilolla) ja lähtiessä pyysin toista kundia nostamaan, onnistui.