Ruokailu on yksi elämän keskeisimmistä toiminnoista, vai mitä?

Olen kauhukseni huomannut, että sokeria on lisätty useisiin purkkiruokiin, lähinnä hedelmäaterioihin. Miksiköhän? En halua antaa meidän vauvalle sokeria tieten tahtoen. Hedelmät ja makea maistuvat hänelle selvästi, mutta haluaisin varjella häntä mahdollisimman pitkään sokerilta. Lähinnä haluan välttää kariesta, mutta myös sitä, että hän tottuu jatkuvasti syömään makeata. Itse olen suuri makean ystävä, ja ruokavaliossani on liikaa sokeria. Olisi kivaa, jos vauva tottuisin monenlaisiin hyviin makuihin.

Me nautimme miehen kanssa lähes joka päivä yhdessä ihanasta illallisesta. Joskus se tarkoittaa ihan vaan makkaraa ja kaljaa, joskus ihania herkkupatoja, vartaita, pihvejä tai vaikkapa sienikastikkeita. Joka tapauksessa me arvostamme hyvää ruokaa ja juomaa, käytämme aikaa päivällisen suunnitteluun, ruoan laittoon ja syömiseen.

Niinpä on kivaa, että lapsemmekin viihtyy ruokapöydässä. Hän istuu nyt jo kanssamme pitkiäkin aikoja, annamme hänelle käteen leipää, kurkkua, porkkanaa tms, jota hän saa mutustella kun me syömme aterioitamme. Ja tietenkin vauva syö myös omia ruokiaan kanssamme.